30.12.14

No hei!

Kenties sitä voisi useamminkin käydä tätä blogia päivittämässä. Ehkäpä nyt yritänkin.

Olisiko ihan tyhmää aloittaa vaan uudestaan siitä missä ollaan, vai laittaa jopa takautuvasti juttuja ja kuvia kuluneelta ajalta..?  Anyone? Onks tääl ketään? :D

Elämä on muuttunut. Paljon. Ollaan enemmän espanjalaisia. On enemmän ongelmia. Mutta myös joka päivä oppii ja löytää jotain uutta ja mahtavaa, ja siitä saa polttoainetta jatkaa. Toivotaan että riittävästi.

Nyt vuosi on melkein jo ohi. Mennyt vuosi oli rankka, erittäin rankka. Toisaalta olen löytänyt espanjan, kyläni, ja monta monituista ystävää. Olen löytänyt uudelleen hevoset, olen tehnyt asioita joita koskaan ennen en olisi voinut kuvitella tekeväni. Opin jatkuvasti lisää ihmisistä täällä, ja tietysti kulttuurista.Joulu on siis se ajankohtaisin juttu, ja vaikka oikeasti espanjalaiset viettävät joulua tammikuussa, niin on se alkanut maailman tapaan jo silloin marraskuussa ihan täysillä. Suomalaisen joulun ajan ihmiset ovat todella juhlatuulella, iloisia ja hyväntahtoisia. Joka kaupassa tarjoillaan makeaa viiniä, ja makeita jauhoisia leivonnaisia. On upeat valot, ihan joka paikassa ja tietysti belen, jonka rakentaa ken kykenee. Belen on pienoiskoossa toteutettu "betlehem" kuvaelma antiikkisesta elämästä, työstä, juhlasta ja tietysti kaiken kruununa se talli, missä Jeesus lapsi odottaa viisaita tietäjiä.

Joskus rankennelmat ovat aivan valtavia. Ja aina vaikuttavia. Toiset ne näkee vaivaa.. Mutta se kannattaa. On niitä niin mukava ihastella ja tutkia!

Minähän en ole lainkaan uskonnollinen. Mutta kaikki miniatyyrijutut on aina mahtavia!

Tällaista sitten tänään. Ehkäpä tästä taas lähtisi käyntiin. Mutta näillä näkymin toivotan itsekullekin onnistunutta vuodenvaihdetta, ja onnea seuraavalle, toivottavasti paremmalle vuodelle!


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minua ainakin kiinnostaa lukea elostanne siellä :) Itsekin mietin sinne muuttoa niin on ollut todella mukava lukea hyvistä ja huonoista kokemuksista. Joten kirjoita vaan, kyllä sulla lukijoita on, kunhan vain kirjoitat :)

Viipukka kirjoitti...

Kiitos terveisistä! :)
Kyllä mä täällä suunnittelen. Kun olisi vain sitä aikaa ;)

Anonyymi kirjoitti...

Eläkemummo Espanjassa lukee myös kiinnostuneens. Miten te nuoremmat täällä "pärjäätte".