5.10.11

Viinistä

Kohtuullinen alkoholin käyttö vähentää riskiä kuolla sydän-ja verisuonitauteihin jopa 20-40%
Kohtuullinen alkoholin käyttö käsittää 2-3 annnosta päivässä.

Ompa todella hyvä että me olemme suuria viinin ystäviä! 
Koska tulevan kotimaamme kulttuurissa arvostetaan hyvää viiniä myös, ajattelin tuoda tähän blogiin viinin myös. Viini kruunaa hyvän ruoan, ja tekee hetkestä kuin hetkestä kotoisan. Ajattelin tuoda esiin viinejä jota juomme ja kertoa niistä parhaani mukaan. En siis ole lainkaan asiantuntija, vaan kerron ihan vaan oman makuni.
Lähdemme liikkeelle Ranskasta.


Gérard Bertrand B.Bon Cabernet Merlot

Valitsin viinin veikeän etiketin perusteella. Yleensä emme juuri edes vilkuile ranskalaista osastoa, mutta tämä hyppäsi silmille ihan ohi kulkiessa. Kun huomasin että tämä sekoitus on vieläpä luomua, oli kaupat tehty.
Viinissä on 80% cabernet sauvignon, ja 20% merlot rypälettä.
Viini kuvailtiin keskitäyteläseksi ja mm. kevyen mausteiseksi, mutta minusta se oli vain kevyt. Olemme toki mieltyneet täyteläisiin viineihin, mutta seurusteluviiniksi tämä käy oikein hyvin. Hennon karpaloinen kuvaa makua mukavasti, eikä suuhun jää ikävän karvasta jälkimakua. Ruoan kanssa aine jää pahasti jalkoihin, saati että riistan kanssa alkaisin tätä juomaan kuten suositeltiin..  9.90€ hinta on ehkä hiukan suolainen kastikeviiniksi.

Kaikenkaikkiaan; ostaisin uudestaan ystävän kanssa istuskeluun ja tietäen että tuottaja, Gérard Bertrandin viinitalo on Ranskan ensimmäinen hiilineutraali viinitila!



Ei kommentteja: